neděle 29. října 2017

Víkend, les a kukuřičná polévka


Tento víkend jsem si prodloužila nejen o hodinu, ale o jeden celý den. Tu hodinu jsem vlastně prospala a na to, že se mění čas jsem si vzpomněla až dnes ráno po probuzení. Ale byl to skvělý pocit. Za hodinu navíc jsem vlastně velmi vděčná, a i za ty tři dny jsem toho tolik stihla. Pár restů, povinné víkendové úkoly, několik dobrot pro rodinku, procházku po lese. Konečně jsem také po několika týdnech zase vzala do ruky háček a dokopala jsem se taky ke cvičení. A čas mi zbyl i na lenošení. 

Do lesa kousek za naší vesnicí chodím (vlastně spíš běhám) docela pravidelně. Mám tu oblíbenou trasu a pár zákoutí. Při běhání tu mám taky čas vyhlédnout si, kde co posbírat na tvoření - větvičky, šípky, bobule, mech, listí, kamínky, šišky... V pátek mi to kvůli dešti nevyšlo, sobota se taky moc netvářila, ale nakonec se počasí trochu umoudřilo a mohla jsem se sem vydat na větvičky šípků a drobné dekorace na kytice na hroby. Moc se mi nelíbí nabídka těch kupovaných a tak jsem se letos pustila do vlastních. Zkombinovala jsem větvičky borovic, smrku, šípků, mahonky, břečťanu a rákosí, co nám roste na zahradě. Kdybych netvořila zrovna na hroby, tak bych vám kytice i nafotila, ale třeba použiju podobné složení i na další tvoření.  





Z celého odpoledne venku jsem byla pěkně vymrzlá, zima pěkně zalézala za nehty. Čaj na zahřátí nepomohl. A protože už moje babička říkávala, že polévka je grunt, dopřála jsem si k večeři hustou krémovou polévku z kukuřice s trochou chilli. Porci chilli nikdy nedokážu odhadnout, trošku jsem to přepískla. Ale na druhou stranu mě polévka opravdu hodně rozehřála :-). Doplnila jsem ji ještě chipsy z kadeřavé kapusty. Pokud byste si ji chtěli také připravit, recept přikládám.



KRÉMOVÁ KUKUŘIČNÁ POLÉVKA

Ingredience na 4 porce:

600 g mražené kukuřice
1 cibule
2 lžíce másla
Sůl, pepř
750 ml vývaru
1 hrnek kokosového mléka
Špetka chilli
Chilli vločky na ozdobení

Postup:

V kastrůlku rozpustíme máslo, zpěníme cibuli a přidáme kukuřici, osolíme a opepříme. Chvíli povaříme. Trochu kukuřice si odložíme na později na servírování. Přidáme vývar a kokosové mléko. Povaříme, rozmixujeme, přidáme smetanu a chilli. Polévku před podáváním ještě jednou promixujeme tyčovým mixerem.

Kapustové chipsy: kousky kadeřavé kapusty omyjeme, posolíme, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby na cca. 5 - 10 minut na horký vzduch.

Polévku rozdělíme do misek, posypeme kukuřicí, chilli vločkami a doplníme chipsy. 





2 komentáře

  1. Já jsem takhle minule přepískla dýňovku ☺ Tvá kukuřičná vypadá velmi jedle. Pa a hezký týden, snad už bez toho děsivého vichru. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, polévka vypadá hodně zajímavě, ještě jsem ji nejedla. Fotky z lesa jsou úžasné ... něco tak obyčejného a přitom krásného.
    Měj se dobře. Jarka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zastavení se na blogu a za všechny komentáře. Těším se na vás. Alča ♥

© Chez Alena. Design by FCD.