neděle 11. října 2015

Rustikální hruškový koláč s pekanovými ořechy


Je sobota odpoledne a tedy čas zamyslet se nad tím, co se bude péct. U nás doma frčí ovocné koláče všeho druhu. A protože jsme si od babičky donesli košík sladkých hrušek, ani dnes rodinka o ovocný koláč nepřijde.

Za chvilku se už vůně pečených hrušek mísí v naší kuchyni s vůní skořice a kardamomu. To značí, že podzim skutečně přebírá svou vládu i ve výběru dezertů k odpolední kávě. Nevím, čím to je, ale skořice, kardomom nebo zázvor jsou pro mě především spojené s chladnějšími dny. Mají v sobě něco hřejivého a přívětivého a i proto je hojně využívám do všemožných koláčů.

Koláč není nijak extra složitý na přípravu a už jen jeho příprava provoní kuchyni. Opečené oříšky, hrušky podušené na másle s kořením ... A pro ty, kteří mají přece jen rádi trochu sladší verzi, stačí pokapat při podávání koláč javorovým sirupem nebo sirupem z agáve.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...