neděle 27. září 2015

Dýňová bublanina se zázvorem a skořicí

neděle 27. září 2015

Dýňová bublanina se zázvorem a skořicí


S příchodem prvních podzimních dní nastává čas na zužitkování dýňové úrody. Letos se nám na zahrádce poprvé urodila dýně Hokaido, kterou určitě zužitkujeme na polévku nebo na marmeládu. Tento víkend jsem ale také poprvé vyzkoušela máslovou dýni. Protože je máslová dýně velice sladká a chutná po másle, je ideální k přípravě koláčů.

U nás doma milujeme ovocné koláče a bublaniny všeho druhu, takže bylo nasnadě upéct bublaninu a obléct ji do podzimního kabátku. Klasické koření (vanilku) nahradilo koření, jehož vůně je pro většinu z nás spojená právě s podzimem - mletý zázvor a skořice. Příjemně chutnají a také zahřejí. Navíc místo tuku je použito pyré z dýně, takže koláč je mnohem zdravější ;-), není suchý, ale naopak příjemně vláčný.


Read article