neděle 6. března 2011

Čeregy - koblížky

Příjemné nedělní odpoledne,

přiblížila se postní doba a tak bylo na čase udělat koblížky. Nejsou to úplně ty pravé koblížky, jak je známe z pekáren. Recept jsem dostala od své kamarádky za Slovenska a super je, že těsto vůbec nemusí kynout a vše je raz dva hotovo (asi za hodinku jsem neměla co dělat, a to i se smažením).



Ráda se s vámi o něj podělím:
Na těsto potřebujeme: 750 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 kypřící prášek, trochu soli, 1,5 hrnku acidofilního mléka (anebo jej můžete nahradit bílým jogurtem), 3-4 velké lžíce pískového cukru.

Vše smícháme a vytvoříme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Pak vykrajujeme kolečka, která osmažíme na pánvičce. Když kolečka smažíme z 1. strany, přikryjeme pánvičku pokličkou a kolečka krásně naskočí. Obrátíme a druhou stranu už smažíme bez pokličky dozlatova. Koblížky se smaží celkem rychle. Jedna strana trvá tak 2-3 minutky.




Nakonec můžete koblížky jen tak pocukrovat moučkovým cukrem anebo je rozpůlit a potřít marmeládou (pro mě je nejlepší asi jahodová s kousky jahod, ale můžete jakoukoli :-))





Tak přeji dobrou chuť, pokud receptík odzkoušíte :-). A dejte mi určitě vědět, jak vám chutnaly ;-)

Mějte se,

Alča

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zastavení se na blogu a za všechny komentáře. Těším se na vás. Alča ♥